Εδώ και αρκετό καιρό, οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε την κατάρτιση ενός ισχυρού αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου, με γνώμονα την συμμετοχή υποψηφίων όλων των ηλικιών, των φύλλων και εν γένει όλων των κοινωνικών και οικονομικών στρωμάτων.

Μετά από μία βαθιά δημοκρατική διαδικασία που περιλάμβανε διαβούλευση με τα στελέχη της παράταξης «Μαζί με Όραμα» του Υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Μεραμβελιωτάκη, εκπονήθηκε ο βασικός κορμός του προγράμματος διακυβέρνησης του Δήμου Χερσονήσου.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες και γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, οδηγηθήκαμε στη σύνταξη ενός ρεαλιστικού σχεδίου δράσης το οποίο αποτελείται από 10 Κατευθύνσεις – Πυλώνες.

Στην εκπόνηση του σχεδίου δράσης συνέβαλε η καθημερινή επαφή όλων όσων στελεχώνουν την Παράταξή μας, αφού με τη συμμετοχή τους σε φορείς και δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, έχουν πετύχει την απαραίτητη προσβασιμότητα στην κοινωνία.

Η διάθεση για προσφορά όλων των στελεχών μας, με αγάπη για αυτόν τον τόπο, είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οδηγού μας, για να βάλουμε επιτέλους τέλος στη μιζέρια και τα προβλήματα των συνδημοτών μας.

Στόχος μας δεν είναι να γυρίσουμε απλά σελίδα στην ιστορία του Δήμου Χερσονήσου, αλλά να ξεκινήσουμε να γράφουμε το βιβλίο μιας νέας επιτυχημένης ιστορίας, ανατρέποντας νοοτροπίες και αντιλήψεις, προσδίδοντας την πολύτιμη διαφάνεια στα έργα και τις ημέρες μας.

Για να πετύχουμε τους στόχους μας, εκπονήσαμε το νέο «Συμβόλαιο Δήμου – Δημότη», δεσμευόμενοι να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τις ακόλουθες θεμελιώδεις αξίες ως το σύνολο των θετικών ιδιοτήτων που προσδιορίζουν τη σπουδαιότητα ενός αγαθού, προσώπου, πράγματος. Ως αξία, επίσης, θεωρείται το καθετί που πιστεύει ο άνθρωπος ότι αξίζει στη ζωή όπως η καθημερινή διαβίωση βάσει του «ευ ζην ομού» (να ζούμε καλά μαζί).

Βασική Καταστατική Αξία αποτελεί:

  • Ο Απόλυτος σεβασμός στην Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια
  • Η Εντιμότητα
  • Η Δικαιοσύνη
  • Η Ανιδιοτέλεια
  • Η Αξιοκρατία
  • Διαφάνεια και η λογοδοσία
  • Η Συνεργασία
  • Η Εργατικότητα και η μεθοδικότητα
  • Η Αποφασιστικότητα στην καθημερινότητα
  • Η Αποτελεσματικότητα

Επιδίωξή μας είναι η τήρηση των βασικών αρχών, καθώς μόνο έτσι κρίνουμε ότι θα κατορθώσουμε να εκπληρώσουμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις και να υλοποιήσουμε σε συνεννόηση και με συνεργασία των τοπικών κοινωνιών όλα όσα δεσμευόμαστε.

Το νέο «Συμβόλαιο Δήμου - Δημότη», απαρτίζεται από 10 Κατευθύνσεις (πυλώνες):

Έχουμε υποχρέωση να πετύχουμε. Υποχρέωση απέναντι στους συνδημότες μας, στους επισκέπτες του τόπου μας, στις επόμενες γενιές.

Όλοι Μαζί με Όραμα θα τα καταφέρουμε!

Όραμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο